onsdag 25 maj 2016

Enkel glass





Att göra en egen glass kan vara hur enkelt som helst! Och hur gott som helst!


Burken till vänster är smaksatt med hackad mörk choklad och den till höger är bara vaniljfrön.


Till en sats går det åt:

  • 3-4 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 1 krm vaniljfrön
  • Ev. smaksättning kan vara hackad choklad - hackade nötter - flingsalt - hallon - lakrits - saffran - riven vit choklad och hallon eller vad man tycker bäst om
  1. Vispa ihop grädden, den kondenserade mjölken och vaniljfröna tills smeten blir tjock. Med 4 dl vispgrädde blir glassen lite mindre söt.
  2. Rör i den smaksättning man vill ha.
  3. Häll upp i form eller burk och ställ i frysen ca 2-3 timmar.

Låt glassen tina ca 15 minuter innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar!