torsdag 12 maj 2016

Årets första rabarber


Årets första skörd av rabarber i en härlig smulpaj. Mums så gott!

Serveras gärna med lite vispad crème fraîche smaksatt med vaniljfrön.


Mitt recept:

  • Några stjälkar rabarber, ca 3-400 g
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 3-4 msk socker

  • 125 g smör
  • 1/2-1 dl socker
  • 2-3 dl havregryn
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl solroskärnor

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  2. Smält smöret och blanda i socker, havregryn, vetemjöl och solroskärnor.
  3. Fördela blandningen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar!