torsdag 9 juni 2016

Köket är klart!
Den 2:a februari 2012! Vi har precis tagit över huset och det här är första bilderna från köket. En hel del har hänt sedan dess ... På den tomma väggen har de enda nya skåpen fått plats. Bänkskåpen med lådor sväljer massor! De gamla burkar har fått en given plats på dammhyllan ...
På den motstående väggen, där den gamla kylen fanns, har ett skåp och luckan kapats på höjden, ett annat har tagits bort och städskåpet har blivit skafferi med några nya hyllplan.Väggskåpen över diskbänken är desamma. Två nya hyllplan sitter bakom jalusiluckan. Där hängde tidigare ett diskställ på trekvart!För att ge plats till en normalbred spis har lådhurtsen flyttats 5 cm åt höger. Vilket medförde att skåpet, med skåpluckan, också kapades 5 cm. Bänken höjdes med några cm för att den nya bänkskivan skulle få plats.Den gamla vedspisen står givetvis kvar!

Alla skåp har målats vita (Lady Supreme Finish halvblank Ljus antikvit G98Y), både invändigt och utvändigt, luckorna är grå (Lady Supreme Finish halvblank Vallmofrö S4502Y) och alla handtag och knoppar är nya (från IKEA). Tapeten kommer från Boråstapeters serie "Falsterbo II" och heter Trellis Leaves 4008.
Den gamla korkmattan år borta och undergolvet är målat vitt (Jotun Trestjerner vit 0100).I gluggen blev det precis plats för en diskmaskin.


Hela projektet har tagit sin tid, men det var med i planeringen från början. En bit i taget, för att göra lite andra jobb emellan! Vi har fått ett ljust och fräscht kök med det gamla kvar och ändå uppgraderat till modern standard. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar!