söndag 11 oktober 2015

Skrädmjöl


Skrädmjöl (det här från Stöpafors Kvarn, finns även andra fabrikat) är ett stenmalet fullkornsmjöl gjort på rostad havre. Rostningen gör att kakorna får en extra god smak.





Det finns recept på påsen och det är väl ungefär den blandningen jag använder:


Skrädmjölsdrömmar - 32 st

160 g smör

160 g strösocker (ca 1 3/4 dl)

120 g vetemjöl (2 dl)

140 g skrädmjöl (ca 2 3/4 dl)

1,5-2 tsk hjorthornsalt

2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Rulla ut till en längd och skär i bitar. Rulla bitarna till bollar och grädda i 160-170° ugn i ca 25-30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar!