onsdag 6 maj 2015

Tunnbröd i stekpanna





Om man inte har tillgång till en bakstuga, går det jättebra att göra tunnbröd i stekpanna.



Det finns en massa olika recept förstås. Här är mitt:

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 1 påse torrjäst
  • lite salt
  • 1 msk sirap
  • 2 krm hjorthornsalt
  • 2 dl rågmjöl
  • vetemjöl
  • ev. en klick surdeg
  • smaksätt med mortlad fänkål
Smält smöret och värm mjölken. Blanda sen i allt det andra till en smidig deg. Låt jäsa ett par timmar. Dela degen i 24 bitar. Kavla först ut tunt med vanlig kavel och drag sen ett par tag med kruskavel. Grädda i ganska varm stekpanna. Vänd efter en stund när kakan har fått lite färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar!