tisdag 9 maj 2017

Sy kläder


Jag har alltid varit road av att sy kläder. Det började redan på mellanstadiet, när min jämnåriga kusin och jag sydde varsina par prickiga långbyxor. Illrödrosa med vita prickar!

Sen hade jag en äldre mycket bra slöjdlärarinna! Det måste ha varit i femman eller sexan nån gång när det blev modernt med utsvängda byxor. Hon hjälpte oss med mönster och jag och en kompis sydde varsitt par i svart smalspårig manchester! Höjden av mode!! Med dragkedja fram! Det fanns inte på byxor till flickor då.


När vi fick vårt första barn 1975 kom jag igång ordentligt och tränade upp mig på diverse detaljer med att sy barnkläder. Sen rullade det på med olika projekt till hela familjen. Barn-, dam- och herrkläder.


Nu hade jag en idé till en enkel klänning, men inget mönster som riktigt passade. Har satt ihop ett t-shirtmönster med ett mönster till en fyrvådskjol. T-shirten är avkortad och intagen i sidorna och kjolmönstret är anpassat till den vidden och förlängt. En ganska enkel kombination.


Rotade runt i mitt tygskåp och hittade en packe gråbeige bomullstrikå att testa på. Blev rätt OK. Tog in lite till på vidden upptill innan jag satte saxen i det nyinköpta blågrå tyget från Stoff & Stil. Hals- och ärmmuddar är av samma tyg.


Istället för fickor blev det en liten påsväska till respektive klänning. Jag har väl lite dille på såna! 😁


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar!