torsdag 15 december 2016

Kikärtor










Kikärtor är gott till mycket och en ganska vanlig produkt här hemma. Däremot har jag nog aldrig gjort egen falafel tidigare. En ny erfarenhet.


Hittade ett recept på Saffransfalafel som jag bara måste prova. Förutom kikärtor och saffran innehåller de mandel, gul lök, en vitlöksklyfta, olivolja, rivet citronskal, en kruka koriander, bovetemjöl och lite salt. Glutenfria alltså! Och jättegoda! De är gräddade på plåt i ugn och ligger nu i frysen. Vid servering tänker jag steka på dem i lite smör för att få en frasig yta.


I receptet föreslogs att man serverar dem med en dressing på turkisk yoghurt utrörd med lite sötsur sås och salt och att strö över granatäpplekärnor. 

Sötsur sås blev ett litet frågetecken! Det blev till att leta efter ett enkelt recept även till den.


Såg ett klipp på webben tidigare om att göra maränger av kikärtsspadet! "Nyfiken i en strut" måste naturligtvis prova även det. I ICA-appen finns ett recept och de blev jättegoda. Smakar enligt min mening precis som "vanliga" maränger. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar!